Известие

Collapse
No announcement yet.

голям разход

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• голям разход

здр колеги...имам чуството, че моята 156-ца харчи 20 на 100. какво да проверя...

Да беше писал поне мотора какъв е а?
    И как ги измери тия 20, пълно-пълно или... на око (бензинджийско)?
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

колата е 156 2.0 селеспийд.

Comment

Колега направи едно хубаво замерване и тогава си блъскай главата,може пък да е напразно.Ако се водиш по показанието на уреда само-най вероятно си в грешка

Comment

е надявам се , че не е чак 20. наистина е много, а като се вземе в предвид че и датчика за бензина не отчита добре..не мога да кажа точно, но наистина харчи много.. лампата свети непрекъснато..мамка й,

Comment

Първоначално публикувано от JIOVANI Покажи съобщение
            колата е 156 2.0 селеспийд.
            Може да е от много места причината,но от тук във форума само ще гадаем,отиди на диагностика.Успех
            sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Колата на къси разстояния ли я караш...Ако е така тя няма да успява да загрява, а от там сам се сещащ от къде идва този разход
              Но може и нещо по самия автомобил да е
              Засечи я както трябва и ще стане ясно!
              Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 02:34.
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Селеспийда си гори повечко, в София разход от 15/100 е съвсем нормален за такава кола. Като искаш икономия си взимаш Пунто или Сейченто
                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

или 280, или 94 аххааа

Comment

Е хаиде стига сега, че селето горяла повече. Откъде ще гори повече? Познава човек с такава и колата му гори като всяка друга двойка. Даже разхода му е доста по-нисък от моя в града, защото аз карам на кратки разстояния в пиковите часове и в най-големите задръствания. На извънградско, като ходихме до морето, даде същия разход като моята, даже ако трябва да сме точни свали с 0.3/100 под моята, но то вече се дължи на разликата в годинките (5) изминатите километри и товара. Така, че читаво селе не трябва да харчи повече.

Колега JIOVANI, зареди си колата до горе и се разходи някъде на стотина колиметра. Като се върнеш пак на същата бензиностанция и на същата колонка долей липсващото количество и виж колко литра ти е лапнала. Метода не е особено точен, но за практически цели е достатъчен. Това да гледаш показанията на бензиномера е уряла работа - все едно звездите да ти проговорят.
                    Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 20:45.
                    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Смени бензиностанцията първо, щото аз съм виждал с очите си как 5л туба събира 6,3л бензин. Та каквото пише на колконката невинаги отговаря на това което влиза в резервоара.
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Виж и ланда сондата да няма грешки .
                        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                        Ramstein - Benzin
                        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Аз веднъж съм имал висок разход и при мен проблема беше в дроселовата клапа .. почисване нагласяне, естествено в сервиз където му разбират се прави тая процедура! Успех в откриването на проблема
                          Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
                          ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

Working...
                          X